Duševní problémy? Nesmysl. Prezident Donald Trump je ve vynikajícím zdravotním stavu, říká lékař

17. leden 2018

Zavzpomínejte, kdy vás naposledy při prohlídce pochválil doktor? Amerického prezidenta Donalda Trumpa chválí lékař pravidelně. A jeho poslední prohlídka dopadla tak dobře, že se nad tím dokonce podivovali novináři.

Doktor Bílého domu Ronny Jackson po Trumpově prohlídce ve vojenské nemocnici Waltera Reeda oznámil, že je americký prezident ve vynikajícím zdravotním stavu. Jednasedmdesátiletý Trump nemá podle něj žádné zjevné potíže.

A to ani ty duševní, na které se ptali novináři ve spojitosti s novou knížkou novináře Michaela Wolfa Ohnivá zloba: Uvnitř Trumpova Bílého domu. V ní autor například tvrdí, že Trump nedokáže porozumět textu. Jeho lékař to ale popírá.


Kdyby trpěl nějakým druhem duševních problémů nebo potížemi s poznáváním, tak by to test kognitivních funkcí určitě odhalil. Prezident by nezískal plný počet bodů. Jsem si opravdu jistý, že žádné takové potíže nemá.

„Kdyby trpěl nějakým druhem duševních problémů nebo potížemi s poznáváním, tak by to test kognitivních funkcí určitě odhalil. Prezident by nezískal plný počet bodů. Jsem si opravdu jistý, že žádné takové potíže nemá,” prohlásil.

I Trumpův krevní tlak je ukázkový: sto dvacet dva na sedmdesát čtyři. Vynikající je taky stav jeho oběhové soustavy. O něco horší je to s váhou. Prezident váží sto osm kilogramů a mohl by mít o něco nižší hladinu cholesterolu v krvi. Podle lékaře za to může Trumpova záliba v tučném jídle. Tou se americký prezident netají.

Zázračná genetika

Jeden z novinářů se proto Jacksona ptal, jak je možné, že někdo, kdo jí tolik Big Maců a pije dietní kolu, je v takové kondici. Podle doktora je to vrozené.

„Říká se tomu genetika. Někteří lidé prostě mají skvělé geny. Řekl jsem prezidentovi, že kdyby v posledních dvaceti letech jedl zdravěji, mohl by se dožít dvou set let. Má neuvěřitelně dobré geny,” řekl Jackson. A dodal, že vliv na dobré zdraví Trumpa má i to, že celý život nekouřil a abstinoval.

autor:
Spustit audio