Dům z karet se hroutí. Konec seriálu prý ale nesouvisí se sexuálním skandálem Kevina Spaceyho

31. říjen 2017

Mrazivý seriál o bezohledném americkém politikovi, který to dotáhl až na prezidenta končí. Vlajkový seriál společnosti Netflix Dům z karet zakončí šestá série.

Jeden z nejznámějších a neúspěšnějších amerických seriálů posledních let končí. Společnost Netflix, která seriál produkuje a pro kterou je Dům z karet jednou z vlajkových lodí, žádné oficiální zdůvodnění nenabídla.

Společnost pouze oznámila, že šestá série, která vyjde příští rok, bude poslední. Zřejmě už se příběh bezohledného politického kariéristy Francise Underwooda z pohledu Netflixu vyčerpal.


Underwood v dosavadních sériích provedl všechny myslitelné politické intriky, projevil svou bisexualitu, manipuloval, zastrašoval, vydíral, dokonce i vraždil.

V páté sérii slibuje pokračování ve funkci prezidenta na neomezenou dobu. Nechte se proto překvapit, jaké finále pro příběh scenáristi připravili.

Pro fanoušky seriálu je ale dobrá zpráva, že Netflix údajně připravuje takzvaný spin-off - tedy jakousi seriálovou odbočku zasazenou do stejného prostředí.

Zprávy o ukončení Domu z karet přicházejí v době, kdy se na představitele hlavní role Kevina Spaceyho objevilo obvinění ze sexuálního obtěžování. To ale podle webu Variety, který se zákulisí amerického filmového průmyslu dlouhodobě věnuje, s ukončením seriálu nesouvisí.

Ve Spojených státech teď ale naplno řeší kauzy sexuálního obtěžování v šoubyznysu, kterou odstartovala série obvinění na adresu vlivného producenta Harveyho Weinsteina.

I proto Netflix tvrdí, že obvinění Kevina Spaceyho, jakkoliv nejsou tak vážná, jako u Weisteina, rozhodně nebere na lehkou váhu.

autoři: jch , kla
Spustit audio