Dukla v ligovém semifinále dvakrát porazila Vsetín. Podruhé rozhodla až v závěru zápasu

4. duben 2021 06:00

Jihlavští hokejisté vedou v semifinále první ligy nad Vsetínem 2:0 na zápasy. Po páteční domácí výhře slavila Dukla v sobotu vítězství 3:1.

Vyrovnaný duel obou soupeřů nakonec Jihlava definitivně rozhodla až v samotném závěru utkání. 

Čtyři minuty před koncem

Čtyři minuty před koncem závěrečné třetiny vyhodil jihlavský obránce puk mimo led a byl vyloučený. Vsetín tak mohl vyrovnat na 2:2, jenže přesilovou hru nevyužil.

„Prohráváte o gól, pár minut před koncem, je to v křeči, chybí tam klid na hokejce,“ popisuje útočník Vsetína Adam Zeman závěr utkání. Nervozita se na hokejkách objevuje také na druhé straně, což potvrzuje jihlavský obránce Jan Strejček: „Člověk nechce udělat žádnou chybu, aby potopil tým, snaží se hrát jednodušeji, víc blokovat a obětavě udělat cokoli pro ten tým.“

Do prázdné brány

Vyrovnaný duel tak definitivně rozhodla až přesná trefa Tomáše Čachotského do prázdné brány. „Myslím, že jsme se z té předchozí série s Litoměřicemi hodně poučili, hrajeme teď daleko zodpovědnější hokej,“ řekl jihlavský trenér Viktor Ujčík.

„Pochopili jsme, že play off je o tom být agresivní, ale v momentě, kdy to nemá smysl, jsme schopni to rozpoznat, stáhneme se a soupeř má daleko méně šancí.“

Třetí semifinále odehrají oba týmy ve Vsetíně v úterý 6. dubna.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související