Druhá fotbalová liga začíná. Dynamo po sestupu změnilo kádr

30. červenec 2015

První zápas v podzimní části druhé fotbalové ligy sehrají fotbalisté Dynama České Budějovice už o tomto víkendu. Jejich úvodní cesta bude v sobotu odpoledne do Vlašimi.

Fotbalisté protočili po sestupu z první ligy kádr. Z toho původního prakticky nezůstal kámen na kameni. A tak trenér František Cipro musí také dát dohromady fotbalisty, kteří se třeba nikdy neviděli.

„Myslím si, že se to pořád ještě dohromady dává, obměna byla veliká. Kádr je sice perspektivní, máme spoustu našich mladých odchovanců s příslibem do budoucna, ale potřebovali bychom ještě alespoň jednoho hráče,“ komentoval trenér.

Manažer klubu Martin Vozábal nechce slevit z postupového cíle. „Především máme dva cíle – ekonomicky stabilizovat klub a stabilizovat mužstvo. A když to bude stačit na postup do první ligy, rozhodně se toho nezříkáme, ale před hráče to nestavíme,“ říká.

Podle Františka Cipra bude mezi letošní favority druhé ligy patřit určitě Hradec Králové. „Tam přišly posily. A myslím si, že bude zlobit ještě minimálně jeden mančaft ze severní Moravy,“ dodal.

Dynamo začne soutěž v sobotu ve Vlašimi. Doma se poprvé představí 7. srpna v utkání s Opavou. Druhým jihočeským klubem, který si zahraje druhou fotbalovou ligu, je FC MAS Táborsko.

autor: kaj
Spustit audio