Drama v plecharéně vyvrcholilo až desátou sérií nájezdů. Vítkovice v ní srazil útočník Mory Nahodil

3. říjen 2022 09:45

Hokejisté Olomouce se drží na vítězné vlně. Podruhé za sebou vybojovali dva extraligové body, když Vítkovice porazili 5:4 po nájezdech. Zápas nabídl zvraty ve skóre i nevídanou sérii nájezdů, když rozhodl až v desáté sérii Lukáš Nahodil.

„Bod asi budeme brát. Je pro nás dobré, že body na začátku sezony přibývají, jsou hodně cenné. A zvlášť když Mora má výborný start do sezony. Ale jsem takový rozpolcený z toho, jestli je bod dobře, nebo špatně. Podle průběhu to asi bereme, ale podruhé jsme prohráli nájezdy, to je škoda,“ říkal po zápase vítkovický trenér Miloš Holaň.

Výkon olomouckého týmu ocenil asistent jeho trenéra Boris Žabka. „Myslím si, že jsme byli šťastnější i z důvodu toho, co předvádějí naši hráči v oslabení i pět na pět. Je tam neskutečná obětavost. Dlouho jsem neviděl takto obětavý tým a moc si toho jako trenéři vážíme,“ nechal se slyšet Žabka.

„Dlouho jsem neviděl takto obětavý týmy a moci toho jako trenéři vážíme.“
Boris Žabka, asistent trenéra HC Olomouc

Olomouc je teď v tabulce čtvrtá. Výborný vstup do soutěže střelec vítězné branky Lukáš Nahodil ale nijak nepřeceňuje. „S pokorou. Samozřejmě jsme za to strašně šťastní. Je to  o tom, že jsme výborná part,a a to se pak odráží na ledě, že tam všichni padáme po hubě. Třeba Honza Švrček zblokoval střelu břichem. Je to neskutečná obětavost, a proto ten tým za tím jde a vrátí se mu to,“ uvedl Nahodil.

Vedle bojovnosti a obětavosti převedli olomoučtí hokejisté také mimořádnou produktivitu. „Nejsme moc zvyklí tady dávat tolik gólů. Dali jsme jich pět a jsme za to šťastní. Bylo by fajn, kdyby to tak bylo každý zápas, ale víme, že to není jednoduché,“ uvědomuje si Nahodil.

Příští zápas sehraje olomoucký celek v pátek v Liberci.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio