Dopravní podnik Karlovy Vary upraví provoz deseti linek MHD

28. prosinec 2021 13:40

Na některých linkách MHD v Karlových Varech začnou od 1. ledna platit změny v jízdním řádu. Důvodem jsou požadavky cestujících i výsledky pravidelného monitoringu obsazenosti jednotlivých linek a spojů.

Změny se dotknou deseti linek. Karlovarský dopravní podnik tak reaguje na připomínky cestujících i na výsledky ze sčítacích bran cestujících, kterými jsou vybaveny všechny vozy MHD. Například všechny spoje linky 12 budou přesměrovány na původní trasu, obousměrně po Sokolovské ulici. Zastávka Dolní Kamenná bude z důvodu nezájmu cestujících zrušená. Posílené budou naopak spoje, které zajíždějí ke krajským institucím.

Prodlouží se trasa vybraných spojů na lince číslo 1. Linka č. 2 bude během všedního dne pravidelně zajíždět do nové zastávky KV Arena parkoviště a posílená a prodloužená bude i linka číslo čtyři. Šestka bude jezdit po Západní ulici a některé spoje zajedou až ke krajskému úřadu.

U spojů linky číslo 16 dojde k časovým posunům, některé spoje čísla 17 budou prodlouženy do Bohatic a jednadvacítka pojede nově ke krematoriu přes zastávku Pivovar.

Informace o všech změnách v jízdních řádech MHD jsou uvedené na webových stránkách Dopravního podniku Karlovy Vary.

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio