Donald Trump jako Julius Caesar? Uražená fanynka prezidenta přepadla divadlo

20. červen 2017

Skupina Trumpových věrných se rozhodla narušit divadelní představení Julius Caesar v New Yorku. Vadí jim totiž stylizování hlavní postavy do Donalda Trumpa. Hra přitom v minulosti zobrazovala několik demokratických i republikánských kandidátů.

Hra Julius Caesar, kterou herci inscenovali v Central Parku byla v plném proudu, když na podium vběhla rozzlobená žena a začala hájit prezidenta Donalda Trumpa. Křičela, že co herci předvádějí je nezákonné a protiprávní. Jedna z pořadatelek pak mikrofonem zavolala ochranku, která ženu pomalu vyvedla z pódia.

Publikum dalo svůj nesouhlas najevo bučením, lidé křičeli, ať z pódia zmizí. Celou scénu natáčel muž v publiku, který scénu zároveň živě streamoval přes aplikaci periscope. Když narušitelku odvedli, začal hlasitě křičet, že všichni v publiku jsou nacisté a přirovnával je k Josefu Goebelsovi.

Za ženu se na Twitteru postavili další Trumpovi přívrženci. Trumpův syn Eric například napsal, že dvojice udělala správnou věc. Americká televize CNN na svém webu ale v souvislosti s tím píše o pokrytectví Trumpových fanoušků.

CNN upozorňuje na to, že hra Julius Caesar si v minulosti našla terč i v demokratických politicích. Například v roce 2012 v Minneapolisu se hlavní představitel podobal Baracku Obamovi, o tři roky později zase Hillary Clintonové. O protestech z té doby není nic známo.

autoři: jch , , jaw
Spustit audio