Dominik Božek ze šlechtického rodu Mensdorff Pouilly: Na Festival seriálů jsme se snažili dostat co nejvíce

15. červenec 2017

Hostem je Dominik Božek ze šlechtického rodu Mensdorff Pouilly. Narodil se v Kanadě, teď je správcem zámku a hradu v Hoskovicích. A právě tam dnes začíná první ročník unikátního promítání Festival seriálů. Na co se mohou návštěvníci těšit?

Festival seriálů začal dnes v 11 hodin v Boskovicích a Dominik Božek je jedním z jeho organizátorů. „V rámci Festivalu seriálů vysíláme 6. řadu Her o trůny jako maraton. Fanoušci se můžou pořádně připravit na 7. řadu, která má v USA premiéru zítra.“


Šlechtické příjmení Dominik Božek nemá, protože šlechtična byla jeho matka. A Dominik je prý univerzální jméno.

Nejlepší upoutávkou na Festival mohla být premiéra právě prvního dílu 7. série. Ta se bohužel koná v Maďarsku. „Máme spoustu jiných věcí, 4 scény, kde se lidé mohou podívat na krimiseriály, populární seriály, dětské seriály,“ upřesňuje Božek.

Na Festivalu proběhne premiéra druhé řady seriálu Mazlové i Policie Modrava. Samozřejmostí jsou také autogramiády. „Bohužel Jan Hrušínský je nemocný, moc se omlouvá. Lukáš Langmajer, Kristýna Janáčková...“ Vyjmenovat všechny hosty z hlavy se Dominikovi Božkovi ani nepodařilo.

A jak se žije na zámku? „Pro syny je bydlet na zámku úplně normální. My jsme vyrostli jako nižší střední třída, vydělával jsem si svoje peníze a bydlet na zámku je novinka. Není to úplně komfortní,“ směje se Dominik.

autoři: pst , jaw
Spustit audio