Do play-off vstoupíme úplně jinak, slibuje po třech prohrách sparťan Ton

8. březen 2014

Říká se, že poslední dojem bývá nejsilnější. A tak by se fanoušci hokejové Sparty po ne zcela povedeném finiši svého týmu v základní části extraligy mohli tvářit poněkud rozpačitě. Důvodů k optimismu mají ovšem před startem play-off tolik, že by jim všichni ostatní mohli závidět.

„Chceme si, samozřejmě, udržet diváky, ale nemůže to být na úkor divokých přestřelek,“ nechal se slyšet na startu letošní sezóny trenér Josef Jandač. Gólové dostihy se špatným koncem pro jeho tým zůstaly však výjimkou.

Daleko více bylo těch zápasů, ve kterých soupeři ztroskotávali na pevné sparťanské obraně nebo odcházeli z ledu s pokořujícím brankovým přídělem. Herní ochabnutí přišlo až v samotném závěru, kdy už ale nebylo pochyb o suverénním prvenství Pražanů v základní části soutěže.

„Je to trochu bez motivace. A bylo to vidět,“ povzdechl si trenér Jandač po poslední porážce s Pardubicemi.

„Končit základní část porážkou není zrovna veselé, obzvlášť když jde o třetí v řadě,“ připustil vítěz kanadského bodování a nejlepší střelec extraligy Petr Ton.

„Byla to taková facka. Nebyla tam vůbec jiskra ani bojovnost,“ připojil se po utkání s Pardubicemi další útočník Petr Kumstát. Že by však lídr tabulky právě teď ztrácel sílu, před kterou uctivě smekali jeho extraligoví konkurenti?

To asi sotvakdo zkouší tvrdit. Navíc desetidenní pauza je dost dlouhá na to, aby trenéři Jandač a Moták dokázali svůj tým optimálně naladit na úspěšné vykročení do bojů o titul.

Přispěje pověrčivost k titulu?

„Musíme potrénovat věci, které nám nešly. Trenéři moc dobře ví, které to jsou. Do play-off vstoupíme úplně jinak. Pořád máme nejvyšší ambice,“ ujišťuje sparťanské i soupeřovy fanoušky Petr Ton. Však se také se svými spoluhráči nerozptyluje prohlížením Prezidentského poháru získaného za vítězství v základní části soutěže nebo debatami o využití prémie spojené s touto trofejí.

„My se v uvozovkách ani nedotkli Prezidentského poháru z pověrčivosti. Milion jde na mládež, za což jsme rádi. Vypjaté zápasy k hokeji patří a já se na ně těším. Je pro nás výzva něco dokázat,“ vzkazují ústy Petra Tona hokejisté Sparty svému čtvrtfinálovému soupeři, kterého určí v příštím týdnu předkolo play-off.

autoři: apr , jbk
Spustit audio