Do kin jde Krobotova komedie „Velká premiéra“. Film, který se natáčel převážně v Olomouci

21. červenec 2022

Život je divadlo – takovým motem se řídí hlavní hrdina nové komedie „Velká premiéra“. Jeho humor ale málokdo ocení, a proto hledá další cesty, jak se jako divadelní herec a režisér uživit. Novinka režiséra Miroslava Krobota, natáčená hlavně v Olomouci, jde ve čtvrtek 21. července do kin.

Herec Pavel Šimčík

Manželka je na něj alergická, protože ji neustále vodí za nos a jeho humor moc neberou ani jeho divadelní kolegové. Hlavní hrdina Pavel Šnajdr proto odjíždí do Olomouce, kde by se chtěl prosadit jako režisér v tamním divadle. Herce Pavla Šimčíka ale mnoho věcí od jeho role odlišuje.

„Jsou tam samozřejmě scény, kterých bych se někdy životě nedopustil. Taky jsem si původně myslel, že to vlastně budu já, budu chodit jenom před kamerou a oni mě budou jenom natáčení v cizím prostředí. Ta postava má ale předepsané repliky, má předepsané nějaké dramatické situace a najednou jsem zjišťoval, jak moc je jiná, ale i jak moc jí rozumím, jak moc ji chápu,“ uvedl Šimčík.

Jako Šnajdr si ve filmu vymyslí hru a do ní obsadí svou babičku, která trpí tiky. Tu si zahrála Iva Janžurová, se kterou se před kamerou Šimčík potkává už podruhé.

V komedii Velká premiéra uvidíte také Ivu Pazderkovou nebo Kláru Melíškovou. První diváci viděli snímek na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

autor: hrc
Spustit audio