Divím se, že trenér Moyes zařadil Zoumu do sestavy. Týrání koček nemůžeš přejít, říká Mikolanda

11. únor 2022

Obránce West Hamu Kurt Zouma byl na sociální síti Snapchat zachycen, jak ubližuje kočkám. Ve videu do nich kope a následně se je snaží uhodit botou. Stoper dostal od klubu pokutu 250 tisíc liber. Na internetu už koluje petice, kterou podepsalo více než 305 tisíc lidí, a po policii žádá zahájení trestního stíhání i odebrání zvířat z jeho péče. I přes to ale trenér Moyes Zoumu postavil do základní sestavy.

Čtěte také

„Nechápu, jak se to mohlo dostat ven. Hráči by se už měli poučit. Dokážeš si představit, že se bude ještě někdy moct objevit v obchodě se zvířaty?“ komentuje celou situaci v novém dílu podcastu S mikrofonem do Anglie bývalý útočník West Hamu Petr Mikolanda.

Proč měl být podle Martina Minhy Zouma vyřazen z kádru West Hamu pro zápas s Watfordem? V čem konkrétně se Petru Mikolandovi líbí typické anglické počasí? Je správně, aby se mistrovství Evropy 2028 hrálo na Britských ostrovech? A jaké přednosti má záložník West Hamu Jarrod Bowen? Poslechněte si celý díl podcastu S mikrofonem do Anglie!

autoři: Martin Minha , vla
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.