Den učitelů. Nejlepší pedagogové kraje dostanou ocenění

28. březen 2018 09:50

Česko si ve středu připomíná Den učitelů. Ten připadá tradičně na 28. března. Úspěšné pedagogy ocení ministr školství, ale i Liberecký kraj.

Být učitelem by nemělo být celoživotním povoláním. Přiveďme lidi z praxe, vyzývá Feřtek

Učitelka Martina Parmová učí děti, jak zdravě žít

Zítra uplyne 425 let od narození Jana Amose Komenského, 28. březen je v Česku zároveň i dnem učitelů. Do budoucna to s nimi ale vypadá neslavně. Podle ministerstva školství 60 % absolventů pedagogických fakult nikdy nezačne učit a čtvrtina studentů už studuje s tím, že učit ani nechtějí.

Ministr školství Robert Plaga z hnutí ANO při příležitosti Dne učitelů rozdá nejvyšší resortní medaile, ocenění převezme 40 učitelů z celé republiky.

Jednadvacet pedagogů z regionu dnes převezme ocenění od Libereckého kraje. Slavnostní předání je naplánované na dnešní 16. hodinu v multimediálním sále krajského úřadu. Na ocenění bylo nominováno celkem 45 pedagogů.

Právě u nás se Den učitelů slaví při příležitosti narození Jana Ámose Komenského – tedy 28. března. Světový den učitelů ale OSN vyhlásila v roce 1994 na 5. října.

Kraj je předá už po šestnácté, a to ve třech kategoriích, říká mluvčí hejtmanství Markéta Žitná: „Výrazný přínos pro rozvoj školství v Libereckém kraji, druhá kategorie je ocenění za dlouhodobou pedagogickou činnost a třetí zásluhy o rozvoj školství v Libereckém kraji.“

autoři: jch , lio
Spustit audio