Demonstrace přímo u Bílého domu, Trumpa ukryli do podzemního bunkru, zjistil reportér

1. červen 2020

Lidé u Bílého domu zapalovali ohně, vzplál i sousední kostel a budova v parku hned za plotem prezidentského sídla. Donald Trump měl další demonstrace proti rasismu a policejnímu násilí ve Spojených státech jako na dlani.

Podle informací zpravodaje Českého rozhlasu ve Washingtonu Jana Kaliby prezidenta v první den demonstrací dokonce ukryli do podzemního bunkru Bílého domu.

Amerika se bouří

Pondělí je pro hlavní město Spojených států už třetí divoká noc v řadě (celá Amerika už šestou noc). Trump ji strávil znovu opevněný v Bílém domě, řada reflektorů, které budovu obvykle nasvěcují, zůstala zhasnutá. Zato za plotem prezidentského sídla plály ohně a vzduchem létala pyrotechnika i slzný plyn.

Prezidenta Donalda Trumpa během prvního dne demonstrací ve Washingtonu schovali do podzemního bunkru Bílého domu. Teď má hlavní město USA za sebou už třetí divokou noc v řadě a Amerika celkově šestou

Poslechněte si celé svědectví Jana Kaliby přímo z washingtonské části protestů proti policejnímu násilí a rasismu po smrti George Floyda u Bílého domu. Dění v USA pak analyzoval komentátor Českého rozhlasu Milan Slezák.

autoři: Jan Kaliba , lup
Spustit audio

Související