Dcera Dominika Haška míří za pěveckou kariérou

28. říjen 2009
Zblízka

Hokejový gólman Dominik Hašek slavil letos velký návrat na ledové plochy. Aktuálně čeká na vyjádření lékařů, kdy mu dovolí vrátit se mezi tyče. Nemyslí však jen na sebe. Podporuje i své dvě děti. Dceru Dominiku dokonce doprovázel na prvním koncertním vystoupení v Bakově nad Jizerou.

Potlesk slyšel za svůj život mnohokrát. Pokaždé patřil jemu - za sportovní umění. Tentokrát lidé tleskali čtrnáctileté Dominice, příjmením Haškové. Jasné je, že v tomto případě jablko padlo poměrně daleko od stromu.

"Samozřejmě, že jako tatínek jsem byl trochu nervózní. Pro Dominiku to bylo první vystoupení před lidmi, takže jsme ho prožívali. O tom, že Dominika má krásný hlas, jsem věděl, protože ji někdy slyším, když si zpívá v pokoji. Je to pro ni premiéra a jsem rád, že jsem u toho byl," rozplýval se hokejový gólman Dominik Hašek.

Nejen Dominiku, ale i staršího syna Michala vedl k tomu, aby se vedle školy věnovali i dalším činnostem: "Jsem toho názoru, že dítě kromě školy a kamarádů má dělat ještě něco navíc, něco, co ho baví. Samozřejmě, že sport je podle mne ideální, protože jsem sportovec a vždycky jsem dělal sport - už odmalička. Dcera taky mimochodem dělá sport, hraje volejbal. Takže kromě toho, že zpívá, tak se ještě věnuje volejbalu, protože je vždycky dobré, být ještě v jiném kolektivu. To samé syn."

Přímo se pak do úst vkrádala otázka: Vybraly si Dominátorovy děti samy to, co chtěly dělat, nebo je olympijský vítěz z Nagana k něčemu přímo vedl? "Jednoznačně si to vybraly samy. I když samozřejmě člověk jim musí třeba maličko něco navrhnout nebo jim v tom pomoct. A musí je tam nakonec potom přivézt. Dcera je jednoznačně umělecky založená, ale přesto má ráda sport a dělá ještě ten volejbal. Myslím si, že pro holky je to vynikající sport," odpovídá slavný hokejový brankář.

"Syn hrál hokej asi do čtrnácti let. Samozřejmě ne v brance - tatínek nechtěl, aby hrál v brance - a on se ani do toho zas tak netlačil, hrál jako útočník. Myslím si, že dítě musí chtít samo a rodiče ho zase na druhou stranu musí do toho pošťouchnout a musí mu v tom pomoct," uzavírá.

Sám Dominik přitom pro své dvě ratolesti mohl být a je obrovským vzorem - kvůli píli, odhodlání a houževnatosti. Stále na sobě dokáže tvrdě pracovat. "Sport je můj život a život bez něj si vůbec nedokážu představit. Nemusí to být jenom hokej, který dělám profesionálně. Je to moje práce - dobře placená práce, a to je samozřejmě příjemné. Ale i když jsem si třeba v některých letech dal pauzu a nehrál jsem hokej, nebo i jako kluk, vždycky jsem sportem žil, bavilo mě to," vysvětluje Dominik Hašek

"Protože u toho si člověk najde kamarády, najde si prostředí, ve kterém se má o čem bavit. A když je člověk dospělý, třeba když jsem nehrál hokej, tak je dobré jít si zahrát tenis, projet se na kole, zahrát si fotbálek a pak si zajít na pivo a posedět s kamarády. U mne sport k životu patří," shrnuje hokejová legenda.

Stejně tak jako zpívání patří k životu Dominiky. Přeci jen ale první koncert na veřejnosti, to chtělo velkou dávku odvahy a sebevědomí. "Byla jsem hrozně nervózní, ale je to pěkné, když vám někdo tleská a líbí se mu, co děláte. Měla jsem z toho hodně velkou radost," svěřuje se.

I ke sportu má však, jak už bylo řečeno, čtrnáctiletá zpěvačka blízko. "Hraju volejbal. To rodiče chtěli, abych dělala nějaký sport, ale také jsem si to vybrala sama - žádný hokej," usmívá se.

Právě hokej ovšem rodačce z Buffala učaroval. Ostatně, není divu. Mít za tátu jednoho z nejlepších gólmanů světa, to snad ani jinak nejde. "Hlavně v Americe jsem chodila pokaždé, když jsem mohla. Miluju hokej. Vážně je to nejlepší sport," dodává Dominika Hašková.

I proto uvítala tátův návrat na led. A drží mu palce: "Mám radost, protože si myslím, že mu to chybělo tu chvíli. Má hokej hrozně rád a ráda ho tam vidím." Jenže nebude to hokej, kterým by se Dominika chtěla v budoucnu živit. "Už odmalička jsem chtěla zpívat profesionálně. Je to můj největší sen, dostat se do Ameriky a dostat se tam se zpěvem daleko," doufá.

Jestli Dominika Hašková zdědila píli a houževnanost po tatínkovi, jistě se pro ní sen v blízké budoucnosti stane skutečností.

autor: ppe
Spustit audio