Dana Syslová nejen o hře Dámy z Aniane: Na jevišti se musím ovládat, abych se nezhroutila

16. listopad 2015

Její babička byla turistka a své nadšení k trampingu chtěla předat dál, což se nakonec podařilo. Herečka Dana Syslová odpočívá procházkami a ani na dovolené nevydrží ležet u moře.

„S přibývajícím věkem sice nezvládnu 15 kilometrů, ale třeba jen osm. A když mě něco bolí, rozchodím to,“ přibližuje Dana Syslová v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou. Dovolenou proto tráví procházkami po pláži, vydává se také do pouště nebo třeba do hor.

Texty se však za chůze neučí. „Učím se na zkouškách, doma se tomu příliš nevěnuji,“ přiznává s tím, že má dobrou paměť. „Texty si do lesa netahám,“ tvrdí a vysvětluje, že na jevišti ze sebe vydává duši. „Musím se ovládat, abych se nezhroutila,“ zdůrazňuje nutnost cenzora v hlavě.

Hraní a divadlu dávala hodně času. „Zůstávali jsme do noci, povídali jsme si a často to končilo zpěvem nebo večírkem,“ připomíná si pocity naplnění, které během podobných chvil vnímala. „Dnes všichni pospíchají domů a ráno pak třeba dabovat,“ vysvětluje.

Čtěte také


Divadlo je drahý koníček,“ tvrdí Dana Syslová. „Oblastní herci jsou mnohdy výborní, ale mají jen svou gáži a musejí otáčet každou korunu.

Hlas Dany Syslové můžete znát jako český hlas britské herečky Helen Mirren, kterou dabuje. „Má v sobě něco neokázalého,“ tvrdí o ní a dodává: „Je za každou cenu pravdivá.“

Zajímá vás víc? Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio