Dana a Emil Zátopkovi by oslavili 100 let! Připomeňte si s námi sportovní legendy na Radiožurnálu Sport

19. září 2022

Narodili se ve stejný den a prošli společně veleúspěšným sportovním životem. Dana a Emil Zátopkovi, nejslavnější český sportovní pár, by v pondělí 19. září oslavil stovku! Ve vysílání Radiožurnálu Sport si je v pondělí připomeneme jednak hodinovým speciálem a jednak se vypravíme přímo na místa oslav po celé republice. 

Ve 13 hodin na Danu a Emila Zátopkovi ve Speciálu Radiožurnálu Sport zavzpomínají legendární běžkyně Jarmila Kratochvílová a Zdeněk Fator. Odkaz Zátopkových v historii sportu navíc zhodnotí v exkluzivním rozhovoru šéf světové atletiky Sebastian Coe.

Sportuj jako Zátopkovi

Český atletický svaz u příležitosti oslav 100letého jubilea pořádá akci Sportuj jako Zátopkovi, která se uskuteční na 100 stadionech napříč celou Českou republikou. Atletických závodů na počest Dany a Emila Zátopkových se zúčastní na 10 tisíc atletů a atletek.

Sportuj jako Zátopkovi. Oslavy 100. výročí narození českých sportovních legend

Série závodů odstartuje v dopoledních hodinách symbolicky na atletickém stadionu v Houšťce u Staré Boleslavi, kde Emil v roce 1951 překonal světový rekord v hodinovce a tamní sportovní areál také nese jeho jméno. Dění přímo ze stadionu vám v živých vstupech zprostředkuje náš reportér Pavel Petr.

V Nehvizdech se pak od 17:15 koná společný oštěpařský závod mužů a žen za účasti českých reprezentantů i zahraničích jmen. Na místě budou reportéři Radiožurnálu Sport s mobilním studiem R-stream, aby vám přiblížili průběh oslav, a těšit se můžete také na rozhovory se sportovci a zajímavými osobnostmi.

Hosty Radiožurnálu Sport budou:

  • Irena Gillarová, oštěpařka, reprezentantka;
  • František Fojt, bývalý generální sekretář ČAS a bývalý šéftrenér;
  • Ivana Roháčková, autorka knihy o Daně Zátopkové;
  • Jan Kudlička, český atlet, reprezentant ve skoku o tyči;
  • Miroslav Guzdek, bývalý oštěpař, olympionik a svěřenec Dany Zátopkové;
  • Libor Varhaník, předseda Českého atletického svazu.

V průběhu dne se budeme spojovat také s reportérem Davidem Nekvindou, který bude sledovat oslavy na stadionu ve Zlíně, kde se uskuteční atletické závody dětí za účasti zajímavých hostů a pamětníků Dany a Emila Zátopkových. 

Reportér František Typovský se do vysílání přihlásí ze stadionu Slavie Praha.

autoři: Radiožurnál Sport , and
Spustit audio

Související