Dalšími hvězdami v Karlových Varech jsou Liv Ulmannová a Alexander Payne

3. červenec 2005

Do Karlových Varů dorazily další hvězdy stříbrného plátna. Na filmový festival přijela i norská herečka Liv Ulmannová, která večer převezme Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světovému filmu. Všemi očekáván byl také americký režisér Alexander Payne, který bude nejen promítat své filmy Bokovka a O Schmidtovi - chystá se o nich s diváky také diskutovat.

Na festivalu se představil také herec Matt Dillon, kterého diváci asi nejvíc znají z americké teenegerské komedie Něco na té Mary je. Matt Dillon večer osobně uvede film Faktotum, ve kterém ztvárnil alter ego Charlese Bukowského. Spisovatelova manželka se nechala slyšet, že Dillon Bukowského přesně vystihl.

V Karlových Varech dnes také začala dvoudenní přehlídka prestižního časopisu Variety. Filmoví kritici do ní letos vybrali i český film režiséra Nikolaeva Kousek nebe.

"Byl jsem hrozně potěšený reakcemi kritiků, protože jsem ani nedoufal, že by to, co jsem do toho vkládal, evidentně našli," říká režisér filmu o lásce v komunistickém kriminálu 50. let. O tento snímek diváci v České republice měli rozhodně menší zájem, než kritici amerického časopisu Variety.

autoři: leš , mvo
Spustit audio