Další díl Skokového poháru se pojede v novém areálu v Olomouci

13. červen 2013

Velká premiéra čeká v následujících dnech Skokový pohár České pojišťovny. Závodníci budou totiž poprvé soutěžit v novém olomouckém areálu, který by měl patřit k nejlepším parkurovým kolbištím v České republice.

„V Olomouci-Lazcích vyrostl zcela nový jezdecký areál s naprosto luxusními sportovními podmínkami. Jsou tam špičkové povrchy, velká kapacita turnajových boxů. Je to ideální areál pro jezdecká klání,“ chválí areál na Hané jeden z organizátorů Josef Malinovský.

Druhé kolo parkurového seriálu se mělo odjet na začátku května v Brně, ale z technických důvodů ho pořadatelé přesunuli na třetí červnovou neděli - právě do Olomouce.

„Pořadatelé v Brně se rozhodli, že svoje kolo přesunou do tohoto nového areálu, takže od letošního roku by se měly závody Skokového poháru České pojišťovny jezdit i v tomto novém areálu v Olomouci,“ popisuje Malinovský.

V hlavním nedělním závodě se představí i vedoucí muž Skokového poháru Jiří Skřivan, který se po návratu z Poháru národů v Sopotech pokusí zvýšit svůj náskok. Na čele seriálu má 40 bodů a o tři body za ním je jeho velký soupeř Jiří Hruška.

Třídenní program odstartuje na Hané v pátek a začátek Velké ceny Brna, která se jede netradičně v Olomouci-Lazcích, je v neděli ve 14 hodin.

autoři: mva , jam
Spustit audio