Dálnici D6 na Prahu zablokovaly dvě nehody, u Velké Dobré zemřel člověk

5. prosinec 2016

Dvě dopravní nehody zablokovaly dálnici D6 u Velké Dobré na Kladensku. Jeden člověk zemřel a další byl zraněn. Dálnice D6 byla téměř 4 hodiny uzavřená.

Několik aut havarovalo na zledovatělé silnici. Nehody byly nahlášeny kolem půl sedmé na 15. kilometru směrem na Prahu.

Zatím není jasné, kolik aut přesně v tomto úseku havarovalo. „Mám zatím hlášena dvě vozidla, ale bližší informace nemám, všichni jsou teprve na místě,“ dodal Chalupa.

Podle aktuálních informací do odstaveného Citroënu C2, který měl pravděpodobně technickou poruchu, narazilo jiné auto. Citroënem cestovali dva muži. „Řidič se svým spolujezdcem zajišťovali místo nehody, když do nich narazila řidička Škody Octavia,“ řekla mluvčí policie Michaela Nováková. Jeden z mužů na místě zemřel, druhý byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice. „Řidička se psychicky zhroutila,“ dodala Nováková. Směr na Prahu byl uzavřený až do deseti hodin.

Čtěte také

Uzavřená byla také strakonická silnice číslo 4. U Příbrami, přesněji u Milína se stala vážná dopravní nehoda. Srazila se zde dodávka s osobním automobilem.

Několik nehod se v neděli večer stalo také na dálnici D7 poblíž pražského letiště. Dálnice byla uzavřená několik hodin v obou směrech. Řidiči vyvázli pouze s lehkými zraněními. Příčinou nehod podle policie bylo počasí a také nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky.

autor: tch | zdroj: ČTK
Spustit audio