Dálnici D5 u Mlýnce dopoledne zablokovala nehoda kamionu

23. únor 2013

Kvůli nehodě kamionu na 136. kilometru ve směru na Prahu je částečně omezený průjezd dálnice D5 u Mlýnce. Vůz narazil do středových svodidel a zablokoval levé pruhy v obou směrech. Dálnice je v místě už zcela průjezdná.

Okolo půl deváté ráno řidič kamionu jedoucí směrem na Prahu u sjezdu na Ostrov nepřispůsobil svou jízdu zasněženému a zledovatělému úseku dálnice a narazil do svodidel. Při nehodě se zranil. Z kamionu navíc unikly provozní kapaliny.

Promáčknutá svodidla uzavřela levý jízdní pruh ve směru na Plzeň i na Prahu. Na místě zasahovaly záchranné složky. Až do 15. hodiny zde pokračovala překládka zboží z kamionu a jeho odtah z dálnice.

K další nehodě na dálnici došlo na 49. kilometru ve směru na Prahu. Na svědomí ji měl opět kamion, který zůstal napříč oběma jízdními pruhy a úsek na čas zcela uzavřel.

Čtěte také

Na Česko se v noci sypaly další přívaly sněhu. Silný vítr navíc vytváří na mnoha místech sněhové jazyky, někde až závěje. Silničáři jsou proto v řadě krajů v plné pohotovosti.

Na Plzeňsku se dnes mimo dálnice D5 havarovalo už na desítkách míst. Například v Boru u Tachova, v Horšovském Týnu nebo v Dobřívi. Tyto nehody se obešly bez zranění.

autoři: lvá , jšo , msk
Spustit audio