Dají se Nightwork opět dohromady? Nikdy neříkej nikdy, říká jeden z členů kapely

25. září 2014

Jan Maxián je dnes známý hlavně jako zpěvák a klávesista kapely Nightwork. I když to už je vlastně minulost. Kapela Nightwork totiž před 10 měsíci vydala desku, uspořádala obrovský koncert – a zhruba po týdnu oznámila konec společného hraní. „Spousta lidí včetně kamarádů si tenkrát myslela, že jde jen o reklamní tah. Moc lidí to zkrátka nečekalo,“ vzpomíná Jan Maxián v rozhovoru s Vladimírem Krocem.

Jedním z důvodů rozpadu populární kapely podle něj byla touha skončit v nejlepším. Ovšem nešlo o jediný důvod. „Vše zkrátka směřovalo ke konci,“ říká mladý hudebník. „Najednou jsme zjistili, že už některé věci neděláme proto, že nás baví, ale že začínají trochu drhnout.“

Čtěte také

Kapela je podle něj jako hokejový tým. „Ve chvíli, kdy chce každý z hráčů na ledě dávat góly, to prostě nefunguje. Kapela musí fungovat společně,“ domnívá se. Ovšem stejně jako jinde, i tady podle něj platí – nikdy neříkej nikdy. „Podívejte se třeba na Lucii, také se po dlouhé době opět dala dohromady,“ usmívá se.

V pátek moderuje večer plný světové filmové hudby

V pátek večer, tedy 26. září, Jan Maxián moderuje galavečer třetího ročníku festivalu Film Music Prague, večer plný té nejlepší světové filmové hudby. „Vystoupí například český národní symfonický orchestr, Kühnův dětský sbor a řada sólistů,“ říká.

Čtěte také

Pozvání na benefiční galavečer navíc přijal i světoznámý, Oscarem ověnčený skladatel Patrick Doyle, který napsal hudbu třeba pro film Thor nebo některé díly Harryho Pottera. „Filmové hudba je neuvěřitelně emoční, a ještě víc ve spojení s příběhy. Filmovou hudbu mám moc rád, a kde to jde, tam ji podporuju,“ neskrývá Jan Maxián.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo v našem audioarchivu.

autor: als
Spustit audio