Čtvrt století s Rock for People. Jeden z našich nejznámějších hudebních festivalů začíná v Hradci

4. červenec 2019 08:32

Všechno je připraveno - hlásí letiště v Hradci Králové. Dnes tam začíná 25. ročník festivalu Rock for People. Fanouškům se i letos představí velké zahraniční hvězdy, ale i české skupiny. Řekneme vám nejen užitečné informace o tom, jak se do festival parku můžete dostat.

Handicapovaní jsou na Rock for People vítáni. Koncerty sledují z vyvýšené plošiny

03663053.jpeg

V Hradci Králové dnešním dnem končí Rock for People. Na hudební festival zavítaly tisíce lidí. Pořadatelé dokonce hlásí, že pokořili loňskou návštěvnost. Domácí a zahraniční interprety si měli možnost poslechnout a prohlédnout i lidé s handicapem.

Festival Rock For People potrvá na letišti v Hradci Králové až do nedělních brzkých ranních hodin. Z Českých kapel letos zahrají Olympic a nebo Mig 21.

Na třídenním festivalu Rock for People se fanoušci letos můžou těšit na 140 hudebních vystoupení na 10 podiích. Akce přiláká každoročně desetitisíce fanoušků i díky populárním kapelám ze zahraničí. Letos to budou například irští Kodaline a nebo britští Manic Street Preachers.

Kromě hudebních vystoupení si návštěvníci festivalu můžou ráno zacvičit jógu, půjčit koloběžku, vykoupat se v bazénu A hodit se jim může i kytara u večerního táboráku.

Na festival se připravuje i policie, která až do nedělního odjezdu fanoušků bude dohlížet na dopravu a bezpečnost v okolí královehradeckého festival parku, doplňuje mluvčí Magdaléna Vlčková:
„Dopravní policisté budou zejména monitorovat příjezdové trasy na královéhradecké letiště. Vzhledem k předpokládanému navýšení dopravy zde bude nutné dbát zvýšené opatrnosti hlavně v době snížené viditelnosti a v nočních hodinách."

Potřebné informace získáte na webových stránkách festivalu Rock for People

Ten kdo přijede vlakem nebo autobusem pak může do areálu využít kyvadlovou autobusovou dopravu - jak říká ředitel Rock for People Michal Thomes:
„Bude jezdit od hlavního nádraží. Frekvence těch autobusů je proměnlivá v různých časech. Ve špičkách budou autobusy vyrážet od nádraží do festivalového areálu až čtyřikrát za hodinu."

Hradec Králové, festival Rock for People. Na snímku britská skupina Biffy Clyro na hlavním pódiu

Rock for People je jedním z nejznámějších hudebních festivalů u nás. První čistě jen rockový ročník se konal před 25 lety v Českém Brodě. Lístek v roce 1995 stál 90 korun.

S rostoucím zájmem fanoušků bylo ale potřeba najít větší prostory. A proto je festival od roku 2007 na královehradeckém letišti a nabízí celou škálu hudebních žánrů.

autoři: Jiří Štefl , baj
Spustit audio

Související