Co s roboty? Můžou dělat hamburgery, ale 100% automatizovaná nemocnice by nás děsila, myslí si odborník na robotiku

13. únor 2020
Podcast Budoucnost R

Cílem průmyslu 4.0 je optimalizovat výrobu. Zákazníci ale budou vždycky chtít něco speciálního a osobního – a to zatím roboti nenabídnou, myslí si Esben Østergaard, zakladatel největšího výrobce kolaborativních robotů na světě, firmy Universal Robots. Roboti podle něj můžou třeba obracet hamburgery ve fastfoodu, raději si ale objednáme od lidské obsluhy. Stejně tak bychom se podle Østergaarda ještě báli plně robotické nemocnice. Nikdy prý nesmí chybět lidský dotek.

O podcastu Budoucnost R

Podcast Budoucnost R v mujRozhlas

Co by měl být první krok k tomu, abychom se vyhnuli momentu, kdy náš svět přestane být obyvatelnýBudoucnost R se ptá vědeckých osobností z různých oborů – od genetiky až po mobilitu. Na nové rozhovory se můžete těšit vždy ve čtvrtek. Poslouchejte na webu nebo v mujRozhlas.

Jak podcast odebírat v mobilní aplikaci mujRozhlas?

  1. Zobrazte si v aplikaci podcasty
  2. Klikněte na Budoucnost R
  3. V pravém horním rohu nad obrázkem byste měli vidět tři tečky
  4. Klikněte na tečky a z nabídky vyberte Přidat pořad do mujPlaylist
  5. Budoucnost R pak už vždycky najdete – stačí na liště kliknout na ♥mujPlaylist
autor: Vojtěch Koval
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.