Čím lepší spánek, tím lepší výkon. Matrace pro české sportovce do brazilských postelí padnou

Český olympijský výbor byl na poslední inspekci v Riu de Janeiru. Sportovní ředitel Martin Doktor a jeho kolegové prověřovali sportoviště a zázemí. Vyzkoušeli dokonce i matrace, které dostanou speciálně do Ria čeští sportovci.

Čím lepší spánek, tím lepší výkon. O české sportovce bude postaráno i v tomto směru. V Riu de Janeiru proto má být dispozici spánkový lékař a chybět nebudou ani matrace. Že do postelí v olympijské vesnici padnou, se teď přesvědčil i šéf české mise Martin Doktor.

„Podařilo se nám jednu z postelí najít, matrace do ní padla naprosto přesně, s čímž jsme samozřejmě spokojeni,“ popisuje.

Spokojeni byli třeba mistryně světa ve vodním slalomu Kateřina Kudějová nebo mistr světa v judu Lukáš Krpálek. Oba už doma matrace pro olympijské reprezentanty testovali. Sportovní ředitel Českého olympijského výboru Martin Doktor nechce ponechat nic náhodě. „V olympijské vesnici, přímo v místě, kde bude česká výprava bydlet, jsme strávili tři hodiny. Vše nutné jsme si změřili, vyfotili. A zjišťovali jsme také, kudy vede elektrické vedení,“ dodává.

Čtěte také

autoři: dkk , šše
Spustit audio