„Čím dál hůř se učím texty, ale v hlavě zůstávají.“ David Prachař slaví šedesátiny

15. leden 2019

„Můj dědeček se dožil 102 let. Druhá věc je duševní svěžest,“ uvědomuje si v rozhovoru držitel Thalie a Cen Alfréda Radoka nebo Františka Filipovského. 

„Můj dědeček se dožil 102 let. Druhá věc je duševní svěžest. Čím dál hůř se učím texty, ale v hlavě zůstávají, což je pozoruhodné. Sám se tomu divím,“ prozradil v rozhovoru v den svých šedesátin David Prachař. Dnes už jen nehraje, ale i režíruje a dabuje.

Magie hlasu

David Prachař

Tvrdí, že hlasy mají zvláštní kouzlo. „Pohádky Karla Högera? Doteď nechápu, jak někdo dokázal tak dokonale prostřednictvím hlasu vyjádřit dětský svět!“ Jak říká, magie hlasu je zajímavá tím, že je skrytá. „Posluchač má naprostou svobodu si ty věci představovat.“

Jsem fanda audioknih

Teď se staly populární audioknihy. „Většina lidí tráví spoustu času v autě a třeba během cesty z Prahy do Brna, zvlášť teď, kdy jsou ty uzavírky, tak si můžete poslechnout celý román. A to je skvělý! Teď jsem si zrovna pouštěl Tři muže ve člunu, které jsem si u vás koupil. Jsem fanda těchto věcí.“

Jaké to je zabrousit do režisérské profese? Poslouchá rozhlas? Dá se skloubit divadlo a seriály? Jak zvládá hraní a rodinu?   

autoři: Elena Horálková , vlk
Spustit audio

Související