Chytilova snová premiéra v národním týmu. Nejlepší zápas kariéry, zářil po hattricku útočník olomoucké Sigmy

17. listopad 2022 12:12

Jméno Mojmíra Chytila bude od večera výrazně zapsáno v tuzemských fotbalových kronikách. Olomoucký útočník totiž jako první dokázal ve svém reprezentačním debutu vstřelit hattrick, což se před ním v samostatné české historii nikomu nepodařilo. 

Tři góly navíc Chytil nastřílel už v úvodních třiadvaceti minutách. Český tým i díky němu porazil Faerské ostrovy na olomouckém Andrově stadionu 5:0. „Fantastické. Myslím, že tohle je snový debut v nároďáku pro každého. Trefit se třikrát za 23 minut, to musí být nádhera,“ chválil svého spoluhráče Mojmíra Chytila Václav Černý.

Výkon střelce ocenil i trenér Jaroslav Šilhavý. „Zápas se mu povedl. Hráčů, kteří dali při debutu v nároďáku tři góly, je málo. Vyšlo mu to parádně,“ těšilo Šilhavého.

„Vyšlo mu to parádně.“
Jaroslav Šilhavý o výkonu Mojmíra Chytila

Mojmír Chytil prožil nejlepší zápas své kariéry. „Stoprocentně. Vždycky si budu pamatovat na první gól proti Spartě, ale myslím si, že tohle jej převýšilo. Před zápasem byla velká nervozita, ale už po rozcvičce opadla a povedlo se mi to,“ zářil nadšením Chytil, o jehož služby se podle všeho výrazně zajímá pražská Slavia.

Na góly přihrávali Mojmíru Chytilovi zkušení fotbalisté, kteří působí v zahraničí. Vladimír Coufal a Tomáš Souček v londýnském West Hamu a Jaromír Zmrhal ze Slovanu Bratislava. „Kluci umí hrát fotbal hodně dobře,“ usmíval se Chytil. Mohl jsem možná dát ještě víc gólů, ale i tak jsem moc šťastný,“ rozplýval se.

„Před zápasem byla velká nervozita, ale už po rozcvičce opadla a povedlo se mi to.“ 
Mojmír Chytil po snové premiéře za národní tým

Mojmír Chytil pokračovat v kvalitních výkonech i v dalších utkáních. „Musím výkony opakovat, abych byl v reprezentaci i dál. Moc si vážím, že jsem se dostal do nominace,“ uvedl 23letý fotbalista.

Další přípravný zápas čeká českou fotbalovou reprezentaci v sobotu v Turecku.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio