Chtěl jsem zůstat blízko domova, přiznal Baroš. Boleslav si vybral i kvůli ambicím

22. červen 2015

Fotbalista Milan Baroš se oficiálně představil jako posila Mladé Boleslavi. Bývalý reprezentant a vítěz Ligy mistrů převzal od prezidenta klubu Josefa Dufka dres s číslem 27 a už se těší na první angažmá v české lize mimo Baník Ostrava, odkud po uplynulé sezoně odešel.

Na jaře trápilo druhého nejlepšího střelce v historii české reprezentace zranění, ale teď už je v pořádku.

„Sval jsem doléčil, před koncem ligy už jsem trénoval naplno. Teď jsem měl tři týdny dovolenou, ale neležel jsem jen na pláži, chodil jsem trénovat,“ popisuje Baroš, který se o zájmu Mladé Boleslavi dozvěděl právě na dovolené.

Jednání pak už byla velmi rychlá, i když měl třiatřicetiletý útočník i další nabídky ze zahraničí.

„Předestřel jsem, že po 12 letech strávených v cizině se mi nechce nikam cestovat, speciálně do dalekých destinací. Preferoval jsem zůstat blízko domova, což Boleslav splňuje,“ prozradil Baroš, co hrálo roli při jeho rozhodování.

Na nabídku středočeského celku kývl také kvůli ambicím. Mladá Boleslav by ráda atakovala úplnou špičku tabulky včetně v minulé sezóně elitních týmů Plzně, Sparty a Jablonce.

Čtěte také

„Pokud vydrží všem hráčům zdraví, tréninková morálka a nasazení v zápasech, tak by z toho mohla být dobrá sezona a mohli bychom se určitě přiblížit těm třem týmům, které byly v minulé sezoně odskočené,“ doufá bývalý reprezentační forvard.

Dočkat by se mohl i postupu do hlavní fáze Evropské ligy, pokud ale Mladá Boleslav projde předkoly.

Prezident Mladé Boleslavi Josef Dufek (vlevo) a Milan Baroš pózují s dresem na tiskové konferenci

„Zahrát si po několika letech znovu evropské poháry je pro mě i město je obrovská motivace. Byl by obrovský úspěch, kdybychom se dostali do skupiny a mohli tu přivítat zvučné soupeře,“ má jasno Baroš.

K úspěchu na evropské scéně ale Středočeši potřebují bezproblémovou přípravu. Od Baroše si všichni v klubu slibují velké věci a výrazné posílení týmu. S trenérem Karlem Jarolímem se ale zkušený útočník bavil zatím hlavně o zapojení do tréninku.

„Kluci jsou trošku napřed, budu mít dva tři individuální tréninky a ve středu bych se měl připojit k týmu. Spíš jsme rozebírali můj tréninkový plán,“ dodal bývalý hráč Liverpoolu, Lyonu či Galatasaraye Istanbul.

autoři: mva , Petr Hašek
Spustit audio