Chorvatské silnice nezvládají nápor turistů

26. červenec 2003
Zprávy

Do Chorvatska tento víkend míří největší letošní vlna zahraničních turistů. Výsledkem jsou velké zácpy na chorvatských dálnicích a silnicích. Turisty, ale čekají v Chorvatsku kromě slunečného počasí také výrazné slevy na oblečení.

Nejčernější předpovědi chorvatského automotoklubu se naplnily. K Jadranu zamířily desetitisíce turistů a místní silnice nápor nezvládají. Nejhorší situace byla během dne v okolí Karlovace, kde ve směru k Plitvickým jezerům dosahovala délka kolony automobilů až 50 kilometrů.

Hustý provoz hlásí dopravní police také na jadranské magistrále. Na chorvatskoslovinských hraničních přechodech se vytvořily osmikilometrové fronty. Jenom od půlnoci do sedmi hodin ráno bylo odbaveno přes padesát tři tisíce vozidel.

Policie doporučuje řidičům, aby se na cestu zásobili dostatečným množstvím pohonných hmot. Pomalá jízda v kolonách totiž výrazně zvyšuje spotřebu paliva. Hustý provoz na chorvatských silnicích se očekává také během noci a zítřka. A jedna pozitivní informace pro všechny, kteří rádi utrácejí a nakupují.

Červenec je v Chorvatsku měsícem velkých sezónních slev. Za letní i zimní oděvy, a to i od značkových výrobců, můžete ušetřit až 70 % z ceny. Další zboží v průměru zlevnilo o 50 %.

Počasí v Dalmácii:

27. července bude v Dalmácii slunečno a velmi teplo. Ráno bude vát slabá bura a na severu Jadranu se během dne objeví jugo. Teploty budou dosahovat až 36 stupňů Celsia.

autor: pev
Spustit audio