Chcete o prodlouženém víkendu dobrovolnicky pomoct na jižní Moravě? Nahlaste se na speciální infolince

1. červenec 2021

Ničivé tornádo na jihu Moravy před týdnem zásahlo několik obcí. Na místě pomáhají hasiči, vojáci i dobrovolníci. Pro ty, kdo mají v nadcházejících dnesch také v plánu vydat se do zasažených obcí pomáhat, jsme připravili několik užitečných rad a tipů.

Prodloužený víkend na začátku prázdnin využije řada Čechů k odpočinku. Někteří se ale chystají pomoct lidem, kteří stále opravují své domy a odklízejí následky škod po tornádu. Vlnu pomoci a solidarity pociťují i krizová centra, která přetékají zásobami.

Nevozte prosím žádnou materiální pomoc, vše už máme. Přijeďte pouze se svýma rukama.
Adam Procházka

Lidé, kteří chtějí postiženým obcím pomoct na místě, by se měli ideálně předem přihlásit na krajské infolince. Pomoc nyní jižní Morava potřebuje hlavně s čištěním polí. „Nevozte prosím žádnou materiální pomoc, vše už máme. Přijeďte pouze se svýma rukama,“ vybízí Adam Procházka, ředitel Domu kultury v Hodoníně, kde jedno z krizových center vzniklo.

Jak nabídnout pomoct?

  • volejte na krizovou linku: 800 129 921
  • pište na mail: dobrovolnici@jmk.cz

Pomoct můžete i prostřednictvím Radiožurnálu a Nadačního fondu českého rozhlasu. Navštivte náš web pomahejtesnami.cz a vyberte si některou z forem pomoci, která nejlépe vyhovuje vašim možnostem.

Pomáhejte s námi Moravě
autoři: Jiří Chum , als
Spustit audio

Související