Čeští parahokejisté si chtějí večerní boj s USA především užít

3. květen 2019 09:56

Výběr Spojených států bude semifinálovým soupeřem českých parahokejistů na mistrovství světa. Duel začne v Ostravar Aréně ve 20:00. Pro národní tým je konfrontace s favoritem ze zámoří velkou výzvou.

„Zaprvé pro nás to bude obrovský svátek. Budeme se samozřejmě snažit do toho vstoupit tak, abychom potěšili sebe i diváky. Kvalitu známe, ale všichni jsou z masa a kostí, takže uvidíme,“ říká trenér Jiří Bříza.

Dramatický zápas proměnili parahokejisté v exhibici a slaví postup do semifinále

Čeští parahokejisté porazili Norsko

Čeští parahokejisté zvítězili ve čtvrtfinále mistrovství světa v Ostravě nad Norskem 5:0 a v pátek budou bojovat od 20:00 o finále s obhájci stříbra ze Spojených států amerických. Druhou semifinálovou dvojici tvoří úřadující šampioni Kanaďané s Koreou, která zvítězila nad Itálií 6:3.

Američané byli na stupních vítězů sedmkrát za sebou, ve finále pětkrát v řadě a zlato slavili v letech 2009, 2012 a 2015. V Ostravě výkonnostně silnější skupinu A ovládli bez ztráty bodu a Kanaďany porazili 3:1.

„Je to nejlepší tým světa. Pro nás je to zápas, který si musíme užít – to je happening. V zásadě je úplně jedno, jak zápas dopadne, ale musíme jít do toho odhodlaně jako s jinými týmy. Pracovat pro každý kousek ledu, pro každé střídání, pro každou minutu a uvidíme, co z toho bude,“ dodává gólman Michal Vápenka.

autoři: ppe , tif
Spustit audio