Čeští fotbalisté deklasovali v Teplicích Makedonii 6:1

9. červen 2005
Zprávy

Česká fotbalová reprezentace smetla v Teplicích v dalším utkání kvalifikace o postup na světový šampionát Makedonii 6:1. Téměř vyprodaná Stínadla si opět pochutnala na krásném zápase, který jim naservírovali čeští fotbalisté. Hvězdou utkání byl přitom Jan Koller, který soupeři zasadil čtyři gólové rány. Sám sobě ale počítal pouze tři.

"Tu střelu Milana jsem doklepával, bylo to tak na lajně, míč by tam stejnak došel. Říkal jsem rozhodčímu, ať jí připíše Milanovi, protože to byl jeho gól," uvedl český obr. Český útok řádil. Přispěl k tomu i uzdravený Milan Baroš, který se také zapsal do listiny střelců. Podle něj nebyl soupeř tak slabý, jak napovídá výsledek. "Tak určitě ne. Dostali se šťastně do vedení. Pak se zatáhli a my bušili do plných. Bylo důležité, že jsme do poločasu výsledek otočili a ve druhé půli už jsme předváděli naší hru," pochvaloval si forvard z Liverpoolu.

Útočná vozba českého týmu je obrovskou hrozbou pro soupeře. Nadšený je z toho záložník Vladimír Šmicer. "Útočníci měli formu, ukázali to i proti Andoře. Je to skvělá věc pro tým, že se na ně můžeme spolehnout," těšilo záložníka Vladimíra Šmicra. Čechy nesrazila do kolen ani rychlá vedoucí branka Makedonců. Do půle skóre obrátili a ve druhém poločase na hřišti koncertovali. "V mužstvu je velký vnitřní charakter, což jsme předvedli i na EURU, kde jsme otočili zápas s Nizozemím. Naše ofenzivní síla je velká a bylo jen otázkou času, kdy jejich obranu zdoláme," prohlásil Koller.

Dvojzápas s Andorrou a Makedonií tak česká reprezentace zmákla skvěle, z čehož měl radost gólman Petr Čech. "Ošidná utkání jsme zvládli s bravurou. Výsledky 8:1 a 6:1 hovoří za všechno. Udělali jsme radost nám i fanouškům," konstatoval brankář Chelsea. V soubojích s outsidery si Češi pěkně zastříleli. Ve dvou zápasech jim dali čtrnáct gólů. "Já jsem v kabině říkal, že jsme lepší než hokejisti. Že dáváme víc gólů," usmíval se Šmicer.

Kvalifikaci o postup na světový šampionát mají svěřenci trenéra Karla Brücknera dobře rozehranou. Jan Koller už se proto těší na podzimní zápasy, které rozhodnou o postupujících. "Teď si všichni odpočineme po náročné sezóně a připravíme se co nejlíp na finiš. Dáme do toho všechno, protože nikdo z nás mistrovství světa nehrál a je to pro nás velký sen," řekl.

Reportáž z utkání si můžete poslechnout dnes po jedenácté hodině v pořadu Lokálka.

autor: dak
Spustit audio