Český rozhlas spouští nový FM vysílač ve Zlíně pro stanici Plus

1. září 2021

Pro město Zlín a okolí bude spuštěn nový vysílač. Od středy 1. září tak zajistí místním obyvatelům poslech vysílání Českého rozhlasu Plus. Vysílač bude spuštěn na kmitočtu 101,8 MHz s výkonem 100 Wattů ERP.

Zlín bylo poslední krajské město, kde Plus neměl FM vysílač. „Jsme velmi rádi, že Český rozhlas spouští nový vysílač VKV ve Zlíně a pro Otrokovice – posluchači v regionu Plus znají, jak vidíme v našich průzkumech, nyní budou mít vyšší komfort poslechu,“ říká šéfredaktor ČRo Plus Petr Šabata

„Získat nový kmitočet ve Zlíně jsme se snažili již delší dobu. Jsme proto rádi, že se nám jej podařilo, v úzké spolupráci s Českým telekomunikačním úřadem, najít a následně vybudovat v této atraktivní lokalitě nový vysílač. Počet potenciálních posluchačů v dosahu tohoto vysílače je 80.000,“ uvedl ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Na základě individuálního oprávnění vydaného Českým telekomunikačním úřadem bude nový vysílač spuštěn dne 1. září ve 13 hodin z lokality Zlín – Kvítková. Vysílač bude provozován s vertikální polarizací, bude spuštěn na kmitočtu 101,8 MHz s výkonem 100 Wattů ERP.

autor: bbu
Spustit audio

Související