Český rozhlas sbírá body. O letošní Křišťálovou lupu se uchází Projekt ’68, Ježíškova vnoučata a iRozhlas.cz

12. říjen 2018

Také už jste slyšeli o tom, jak temné a nehostinné místo prý je dnešní internet? Tak to jistě neplatí vždy. Dokazuje to i řada českých osobností a projektů, které letos získaly nominaci na prestižní Křišťálovou lupu. A až do 1. listopadu pro své oblíbence můžete hlasovat i vy.

Anketa Křišťálová lupa letos už po třinácté ocení ty nejzajímavější a nejoblíbenější internetové projekty a služby za uplynulý rok. A rekordní počet nominací letos získal také Český rozhlas – díky serveru iROZHLAS.cz a projektům Ježíškova vnoučata a Projekt ’68.

Čtěte takéPřipomeňte si: Speciální vysílání Českého rozhlasu k výročí srpna 1968

„Jsem velice rád za rekordní počet nominací projektů Českého rozhlasu jak z řad veřejnosti, tak odborné poroty. Již samotné nominace jsou uznáním a poděkováním všem kolegům, kteří se na projektech podíleli či stále podílejí,“ říká generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Hlasujte pro iRozhlas.cz

Projekt Ježíškova vnoučata získal nominaci v kategorii Veřejně prospěšná služba, Projekt 68 v kategorii Obsahová inspirace (a to díky rozšířené realitě, která posluchačům umožnila vstoupit přímo do roku 1968 pomocí speciální aplikace). Oba projekty se zároveň ucházejí o prvenství v odborné kategorii Projekt roku.

Po loňském úspěchu, kdy se stal třetím nejlepším projektem roku a sedmým nejlepším zpravodajským serverem, se letos o Křišťálovou lupu znovu uchází náš zpravodajský server iRozhlas.cz. A hlasovat pro něj můžete i vy. Kategorie Zpravodajství a publicistika, ve které získal nominaci, je totiž otevřená hlasování veřejnosti.

Jak hlasovat v anketě Křišťálová lupa – Cena českého internetu 2018?

Hlasovat můžete přímo zde na stránkách Křišťálové lupy, a to až do 1. listopadu. Všichni hlasující navíc budou zařazeni do slosování o řadu cen.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen se uskuteční ve čtvrtek 22. listopadu.

autor: als
Spustit audio

Související