České sklo má ve světě zvuk, říká podnikatel Leon Jakimič

5. září 2013

Víte, o kterých dvou českých komoditách se říká, že mají ve světě stále zvuk? Nejde o těžkou hádanku, odpovědí je samozřejmě české pivo a české sklo. Právě o synech, vnucích a pravnucích Jakuba Skláře mluvil čtvrteční host Lucie Výborné, podnikatel Leon Jakimič. Sklo zná velice dobře – jeho firma totiž právě české sklo a světelné instalace dodává do nejluxusnějších hotelů celého světa.

„České sklo má ve světě stále dobrý zvuk,“ potvrzuje podnikatel žijící v Hongkongu. „Například v Číně ho zatím neznají tolik – a právě to se snažíme změnit,“ dodává.

Jak se vlastně stalo, že tradice českého skla vydržela dodnes? Odpověď je podle Leona Jakimiče prostá. „Díky synergii českých machrů – hlavně ze severních Čech, ať už jde o hutní, broušené, nebo malované sklo,“ domnívá se. „Navíc jde o druhou nejstarší tradici na světě – trvá už od roku 1000!“

Čtěte také

Mezi jeho zákazníky patří i arabští šejkové a unikátními skleněnými lustry vyzdobil i několik stanic dubajského metra. Jaká pravidla byznysu platí třeba v takové Číně? A na co si musíte dát pozor při jednání s arabskými šejky?

Pokud vás to zajímá, poslechněte si záznam celého rozhovoru v našem audioarchívu!

Záznam celého rozhovoru s Leonem Jakimičem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio