Česká hokejová reprezentace trénuje v Přerově, poprvé pod vedením Miloše Říhy

21. srpen 2018

Poprvé v kariéře vedl Miloš Říha trénink české hokejové reprezentace. V jeho rodném Přerově se sešlo 35 hráčů na soustředění. Pět dnů se budou věnovat jak herním nácvikům na ledě, tak zlepšování fyzické kondice.

„Byl to první trénink, takže jsme ho měli rozdělený na útočníky a obránce a pak jsme měli jedno cvičení, takže těžko říct takhle zezačátku. Myslím, že už tady budeme nacvičovat nějaký systém, aby každý věděl, jak budeme hrát, a to určitě uvidíme během toho kempu,“ říká mladá naděje českého hokeje Martin Nečas o začátku přípravy s novým trenérem české reprezentace Milošem Říhou.

„Na ten první den soustředění jsem se samozřejmě těšil, kluci asi trošku míň, když viděli ten program, ale přistoupili k tomu výborně,“ neskrýval spokojenost Miloš Říha.

Hokejista Martin Nečas

I když za vrchol své dosavadní hokejové kariéry první trénink s českým týmem nepovažuje: „Životní trénink byl ten první, když jsem nastoupil před mužstvo ne jako hráč, ale jako trenér. Tohle už je rutina. Snažím se sledovat hráče, jestli to zvládají, jestli i psychicky to zvládají.“

Čeští hokejisté budou v Přerově trénovat dvakrát denně. Ve čtvrtek od 17 hodin sehrají utkání, pro které vytvoří Miloš Říha dva týmy. „Původně jsem to měl napsané jako Čechy a Morava, aby to mělo trošku náboj, ale uvidíme. Spousta hráčů se nám omluvila, takže uvidíme, jak nám to bude sedět,“ komentuje trenér.

Ostrý vstup do sezóny čeká českou reprezentaci až v listopadu na turnaji Karjaly.

autor: min
Spustit audio