Česká hokejová reprezentace se připravuje v Praze, trenér Hadamczik sleduje i NHL

20. březen 2013

Česká hokejová reprezentace sice vstoupí do bojů mistrovství světa až za sedm týdnů, jádro týmu, které by mělo hrát ve Švédsku a Finsku, už ale naplno trénuje. Původně měl národní tým zahájit soustředění před šampionátem až 25. března, jenže kouč Alois Hadamczik musel změnit plány.

V Kontinentální hokejové lize totiž skončila sezona předčasně hned pro 17 hráčů patřících do širšího výběru reprezentace. Alois Hadamczik nechtěl spoléhat na to, že se Novotný, Vondrka, Čáslava, Koukal, Rolinek a další stihnou před šampionátem dostat zpět do herní pohody, proto se rozhodl povolat hokejisty s týdenním předstihem. Navíc se realizačnímu týmu podařilo sehnat i kvalitní zázemí.

"Nakonec nám vyhověl Lev a půjčil nám jejich zázemí, takže zůstáváme v Praze. Kluci tady budou trénovat do čtvrtka, od pondělí pak v Kravařích, jeden trénink budou mít na ledě a jeden na suchu, a do pátku máme dvakrát denně led a jednou sucho. Potom se rozjedou domů a pak už začne příprava i se zápasy," popisuje nejbližší plán české hokejové reprezentace trenér Hadamczik.

Příští týden se k patnáctičlennému výběru připojí pětice už dříve nominovaných, ale v současnosti zraněných hráčů, a pak také vybraní hokejisté z celků vyřazených ve čtvrtfinále české extraligy. Pak už se bude tým postupně obměňovat až do závěrečné podoby, která začátkem května vyrazí na šampionát do Stockholmu.

"Play-off hraje Dynamo Moskva, kde máme hráče, Průcha je zraněný, musíme se poohlédnout po hráčích z naší ligy, popřípadě z NHL," říká Alois Hadamczik.

Všeobecně se očekává, že hráčů z NHL bude vzhledem k náročnosti zkrácené sezony na šampionátu málo. Alois Hadamczik přesto pozorně sleduje, kdo by mohl jeho tým posílit.

"Pokud by to dopadlo tak, jak je to v tabulkách NHL teď, k dispozici by byli Šmíd, Hemský, Kuba, Fleischmann, Kuba Voráček má formu, jakou snad ještě nikdy neměl, Kundrátek, který hraje 24 minut, což je obdivuhodné, dále Hanzal, Zbyněk Michálek, Vrbata má problémy s nártem, tam to asi nepřipadá v úvahu, Martínek je velmi kvalitní obránce, ale je to všechno předčasné, do 27. dubna je ještě čas," plánuje Alois Hadamczik.

Posily z NHL by se mohly k českému národními týmu připojit až těsně před odletem na šampionát. Jisté je, že České hokejové hry, které se budou hrát poslední dubnový víkend v Brně, budou ještě bez nich.

autoři: ala , pka
Spustit audio