Češi si volí nového prezidenta. Poslechněte si poslední duel kandidátů

27. leden 2023

Odstartovalo 2. kolo prezidentských voleb. Hodinu před otevřením volebních místností se prezidentští kandidáti Petr Pavel a Andrej Babiš naposledy setkali v debatě. Ať už máte jasno, nebo se teprve rozhodujete, poslechněte si jejich poslední debatu. Moderuje Jan Pokorný.

Sledujte s námi první volební výsledky a poslechněte si analýzy odborníků:

  • Volební speciál / 28. ledna 14:05–18:00

Sledujte průběh sčítání hlasů, rozhovory z volebních štábů, komentáře a analýzy sociologů a žurnalistů. Moderují Jan Pokorný a Jan Bumba.

  • Povolební speciál: Rozhodnuto / 29. ledna 10:05–11:00

Jaké kroky od nového prezidenta čekat? Hosty povolebního speciálu Tomáše Pancíře jsou místopředseda ODS Jan Skopeček a místopředseda hnutí ANO Radek Vondráček.

To vše najdete na našem webu Prezidentské volby 2023 a na sociálních sítích. Nejaktuálnější volební zpravodajství včetně průběžných výsledků sledujte na serveru iROZHLAS.cz.

autor: Jan Pokorný

Související

Čekání na prezidenta

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.