Čekalo se jen, až se trefím, září Charvátová po nejlepším výsledku v kariéře

11. prosinec 2015

Nejlepší Českou v biatlonovém sprintu v rakouském Hochfilzenu se stala Lucie Charvátová, která obsadila páté místo. Pro bývalou specialistku na běh na lyžích jde o nejlepší výsledek v rozbíhající se biatlonové kariéře. Zítra navíc bude mít výbornou pozici ve stíhacím závodě.

„Sama tomu vůbec nemůžu uvěřit. Dlouhodobě bojuju se střelbou. Běh od začátku sezony vypadal dobře a čekalo se jen na to, až se trefím. Dnes se to vyvedlo, jedna chyba vleže je na mě velmi solidní výsledek,“ okomentovala svůj zatím životní závod, sprint v Hochfilzenu, Lucie Charvátová.

Trenéři vás na nástřelu hodně uklidňovali, to jste byla sama překvapená z toho, jak vám to šlo?

Nemyslím si, že bych byla tak nervózní, jak si myslí. Beru to relativně v klidu. Nástřel se trošku protáhl, ale nebyly tam žádné chyby, které by se musely před startem řešit.

Čekání „až se trefíte“ zase nebylo tak dlouhé. Kolikátý to pro vás byl závod ve Světovém poháru?

Do desítky určitě. V biatlonu jsem na začátku třetí sezony a ve střelbě mám velké mezery, ještě se mám hodně co učit, aby byla střelba rychlá i přesná.

Když jste viděla, jak jste vysoko, napadlo vás, že by dobrý závod mohl přijít už tady?

Tajně jsem doufala, trošku jsem věřila, že bych to mohla dokázat. Běh byl stabilní a čekalo se na střelbu.

Ještě aby běh nebyl stabilní u bývalé „hlaďařky“, specialistky na běžecké lyžování.

Běh na lyžích jsem měla hodně ráda, ala biatlon je atraktivní a v posledních letech se v ČR hodně rozvíjí. Jsou mnohem lepší podmínky, proto nelituji, že jsem udělala kontroverzní přestup. Mnoho lidí mi to možná má za zlé, ale jsem maximálně spokojená, že jsem začala dělat biatlon.

Čtěte také

Ještě před dvěma lety jsem startovala na seniorském MS v běžeckém lyžování ve Val di Fiemme, kde jsem nedosáhla žádného top výsledku. To byl možná další důvod, proč jsem se rozhodla pro biatlon. Občas vyhraje i ten, od koho se to nečeká.

Máte skvělou pozici do stíhačky. Jak vás to povzbudí, nebo malinko znervózní?

Nervózní jsem už teď. Vůbec nechci uvažovat, co bude zítra. Nechci předvídat nic špatného, ale pro hlavu to bude hodně složité.

 

Lucka tomu ještě sice moc nevěří, ale když si teď doběhla na pódium, tak už jí to nikdo neveme! No a my máme megaradost - další česká biatlonistka na pódiu - to je FANTAZIE!!!

Zveřejnil(a) Český biatlon dne 11. prosinec 2015
autoři: kyk , vman
Spustit audio