Cachová po prvním dni mítinku v Kladně vede, přiblížila se českému rekordu

11. červen 2016

Atletka Kateřina Cachová ukazuje po protrápených sezonách svůj velký potenciál. Někdejší dorostenecká mistryně světa v sedmiboji je po letech plných zranění konečně zdravá a odráží se to i na jejích výkonech. Po prvním dni kladenského mezinárodního mítinku suverénně vede a daleko není ani český rekord.

Hned na stovce s překážkami, tedy úvodní disciplíně, se Kateřina Cachová blýskla skvělým časem 13,16 sekundy a ukázala slušně zaplněnému kladenskému stadionu, že její forma od květnového republikového šampionátu šla ještě nahoru.

Na pražské Slavii tehdy vyhrála s 6285 body a zařadila se na druhé místo historických českých tabulek. V Kladně má teď po čtyřech disciplínách na tento výkon náskok 85 bodů a blízko je i českému rekordu Elišky Klučinové, na který ztrácí 32 bodů.

„S tím bych se nějak neporovnávala, spíš se porovnávám se svým výkonem na Slavii. Porovnávat se s někým jiným? Měl ty disciplíny jinak. Já vím, že jsem schopná dát to, co jsem dala na Slavii, a třeba k tomu něco přidat. To by vycházelo potom třeba o sto bodů líp, že bych mohla dokončit,“ mírní optimismus před druhým dnem soutěží 26letá Kateřina Cachová.

Ten pro ni začne dopoledne dálkou, pak ji čeká oštěp a nakonec vše zakončí v 16 hodin běh na 800 metrů. A právě v něm by se mohla domácí atletka takzvaně zmáčknout, zlepšit oproti svému pražskému rekordu a přiblížit se národnímu maximu Elišky Klučinové.

„Asi jo, tam jsem běžela sama, takže by to snad mělo pomoci, když poběžím s někým. I když teď na dvoustovce jsem také běžela s někým a běžela jsem pomaleji, takže kdo ví. Ale běží se to vždycky líp, když je někdo přede mnou,“ říká Kateřina Cachová, které může pomoci i silná mezinárodní konkurence, která ale za současnou českou sedmibojařskou jedničkou v Kladně zaostává.

Domácí muži po polovině desetiboje zatím medailové pozice sledují z dálky - Jan Doležal je šestý, Marek Lukáš sedmý.

autor: jam
Spustit audio