Bývalá mluvčí kraje: S hejtmanstvím jsem se dohodla mimosoudně, tím to pro mě končí

13. listopad 2018

Soudní spor bývalé tiskové mluvčí Olomouckého kraje Kamily Navrátilové a jejího někdejšího zaměstnavatele je zřejmě u konce. Navrátilová, která zažalovala hejtmanství kvůli výpovědi, dnes Českému rozhlasu řekla, že pře skončila mimosoudní dohodou. Blíže ji ale nechtěla komentovat. Kraj informaci nepotvrdil.

„Jediné, co k tomu mohu říct, je, že proběhlo mimosoudní jednání, máme mimosoudní dohodu a tímto je pro mě celá záležitost ukončena,“ říká Kamila Navrátilová, která je v současné době nezávislou starostkou Choliny na Olomoucku.

Mluvčí Olomouckého kraje Eva Knajblová mimosoudní vyrovnání nepotvrdila: „Soudní spor s paní Kamilou Navrátilovou dále probíhá. Zatím proběhlo první jednání, žádné další doposud nařízeno nebylo.“

Navrátilová výpověď obdržela loni v listopadu, tedy rok poté, co ve funkci hejtmana Olomouckého kraje skončil Jiří Rozbořil z ČSSD. Nahradil ho Oto Košta z hnutí ANO a pár měsíců poté jeho stranický kolega Ladislav Okleštěk. Vzápětí úřad ohlásil zrušení odboru mediálních komunikací a marketingu, které Navrátilová vedla.

Výpověď kraj zdůvodnil nadbytečností, bývalá mluvčí s tím nesouhlasila, označila ji za účelovou. Její obhájce Jan Galuška před soudem tvrdil, že organizační změny na úřadě byly jen fiktivní a jejich účelem bylo Navrátilovou z její pozice vystrnadit.

autoři: Martin Dostál , min
Spustit audio

Související