Budvar aréna hostila turnaj v metané na ledě

19. únor 2018

Na jihu se hrál 50. ročník turnaje v metané na ledě. Volejbalisté Jihostroje prohráli po těžké bitvě doma s Libercem. Ve středu snad přijede Jaromír Jágr. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Metaná na ledě je na jihu Čech populární. A Jihočeský pohár je ještě populárnější. O víkendu se hrál v Budvar aréně už padesátý ročník.

Na vše dohlížel Zdeněk Jarolím, jehož mateřským klubem je SK Včelná, tedy pořadatel mezinárodního Jihočeského poháru. „Máme plnou účast, 26 týmů. Šestnáct týmů je z Rakouska a Německa, jenom deset týmů z Čech, víc jsme nemohli přijmout. Padesátý ročník je takový svátečnější, ceny jsou trochu honosnější a máme kulturní program s hudbou,“ pochvaloval si.

Dodal, že zápasy v Českých Budějovicích jsou generálkou na světový šampionát. „Příští týden začíná mistrovství světa juniorů, týden nato mistrovství světa mužů a žen, takže je to poslední příprava nároďáku,“ připomněl.

Členkou národního týmu žen je Daniela Davidová. „Zatím jsme ze třech zápasů vyhrály jeden, ale uvidíme, není všem dnům konec, jak se říká. Pro nás je obrovské potěšení tu hrát, protože padesáté výročí, to se jen tak nevidí,“ popisovala.

Padesátý ročník Jihočeského poháru v metané na ledě vyhrál ESV Union Antal, který ve finále porazil Perach 31:5.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Volejbalisté Jihostroje prohráli po obrovské bitvě doma s Libercem 2:3. Nahrávač domácího týmu Filip Palgut připomněl, že Jihočeši mají před sebou těžký los. „Bude to těžké, tak musíme bojovat dál, abychom se udrželi na prvním místě,“ řekl.

S hosty přicestoval český volejbalový Jaromír Jágr, univerzál Jan Štokr. „Výborní diváci, měl jsem tu podporu z Telče, takže to byl super zápas,“ chválil utkání v budějovické sportovní hale.

Jihostroj po prohře s Libercem klesl na druhé místo v tabulce volejbalové extraligy. První je Kladno s 52 body, stejný bodový zisk mají druhé České Budějovice. Na třetí příčce se drží Liberec s 50 body a jen o bod méně nasbíralo Karlovarsko.

Kam v týdnu za sportem:

Volba ani nemůže být jiná. Ve středu v 17.30 hodin českobudějovický Motor přivítá Kladno. Otázkou je, jaký bude zdravotní stav Jaromíra Jágra, který se zranil v sobotu v domácím střetnutí. Zápas ale určitě bude stát za to: Motor čeká zápas s Kladnem. Na stadionu budou hned dva Jágrové najednou

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio