Budu rád, když vydržím co nejdéle a Baníku pomůžu co nejvíce, říká Milan Baroš

11. červenec 2019 06:20

Začíná další ročník fotbalové ligy. Ostravský Baník odehraje své první utkání už v sobotu na domácím stadionu. A ostravští fanoušci mohou jásat. Z klubu přišla pro ně ta nejlepší zpráva. Milan Baroš bude pokračovat ve své kariéře.

Baroš pokračuje v kariéře, Ostrava prodloužila smlouvu i s Laštůvkou

Milan Baroš, HET liga OStrava - Sparta

Kapitán fotbalistů Ostravy Milan Baroš pokračuje v kariéře. Sedmatřicetiletý útočník uzavřel s vedením Baníku smlouvu na další sezonu, stejně starý brankář Jan Laštůvka podepsal kontrakt na dva roky. Klub o tom informoval na svém webu.

„Když je člověk zdravý, hraje a vyhraje, tak by pak pokračoval i deset let. Pak se zraní a nemůže trénovat – chodím na tribunu se dívat a to mne ubíjí, takže pak je tam ta myšlenka, že bude končit. Teď jsem se rozhodl zkusit přípravu a uvidím, co mi tělo dovolí. Budu rád, když vydržím co nejdéle a budu tady s klukama celou sezónu,“ přeje si nejlepší střelec Eura 2004.

Po výborném podzimu ale na jaře právě kvůli sérii zranění stihl jen sedm ligových utkání. „Měl jsem problémy s lýtky. Mi se vždycky udělá trhlina v lýtku a měl jsem i zánět v achilovce, bylo toho víc. Teď to drží a doufám, že to tak bude celou sezónu,“ dodává.

Zakrátko osmatřicetiletý útočník se snaží zraněním předcházet, ale ono to často nejde. „Snažím se chodit k panu Dobešovi na lasery a na různé procedury. Na podzim to bude 21 let, co jsem v profesionálním fotbale, takže nástroj už je opotřebovaný. Uvidíme, co ještě vydržím,“ přemítá Baroš.

Kromě šesti ligových gólů Baroš rozvířil fotbalové dění i dvěma červenými kartami a k nim se teď vrátil. „Ty reakce nebyly adekvátní, vím to, ale já prostě mám v ten okamžik zatmění. Taky se na to někdy dívám zpětně a říkám si, že to bylo zbytečné, ale já už takový jsem. Prostě hraji v zápalu a snažím se udělat maximum,“ uzavírá hráč.

Maximum může Milan Baroš dělat pro milovaný Baník už v sobotu v prvním ligovém utkání proti Liberci.

autor: ddp
Spustit audio

Související