Brückner se vrací k reprezentaci, bude Vrbovým konzultantem

7. leden 2014
Sport

Nastupující trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba se podle serveru Aktuálně.cz dohodl na spolupráci s bývalým lodivodem národního týmu Karlem Brücknerem. Čtyřiasedmdesátiletý Brückner, který české mužstvo dovedl v roce 2004 do semifinále evropského šampionátu v Portugalsku, by měl působit jako konzultant v novém realizačním týmu reprezentace.

"Pana Brücknera jsem v této věci oslovil a on s tím souhlasil. I když bude samozřejmě hodně záležet na jistých okolnostech, které má doma, ale vypadá to, že bychom se mohli domluvit," citoval server aktualne.cz Vrbu.

S Brücknerovým účinkováním u národního týmu prý souhlasí i předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta. "Měl jsem s panem Brücknerem několik schůzek a v pondělí jsem o tom mluvil i s panem Peltou. Dal mi v tom zelenou," prohlásil Vrba.

Podle fotbalové asociace ale není spolupráce doposud formálně potvrzena. "Trenér Vrba s panem Brücknerem mluvili a několikrát se sešli. Pan Brückner s tím souhlasil, došlo mezi nimi k dohodě. Ale oficiálně ještě žádná smlouva nebyla uzavřena," řekl mluvčí asociace Ondřej Lípa.

Bývalý trenér podle Aktuálně.cz bude i na srazech reprezentace. " Budu rád, když pan Brückner tu funkci vezme a když se na srazech národního týmu bude pohybovat. Počítáme s tím, že na nich bude osobně přítomen, byť samozřejmě v rámci těch možností, které jsou svým způsobem trošku limitované," uvedl Vrba.

Karel Brückner je nejúspěšnějším koučem českého národního týmu, který trénoval v letech 2001 až 2008. V roce 2004 dovedl tým až do semifinále evropského šampionátu, o dva roky později postoupil s týmem poprvé od roku 1990 na mistrovství světa.

Za jeho působení se národní celek dostal na druhé místo světového žebříčku FIFA. Po mistrovství Evropy v roce 2008 z funkce odstoupil a od roku 2009 již žádný tým netrénoval. Jako konzultant u reprezentace ale působil už v době, kdy ji vedl Ivan Hašek.

autor: vman
Spustit audio

Více z pořadu