Boxer Konečný je prozatímním profesionálním mistrem světa

5. duben 2012
Zprávy

Boxer Lukáš Konečný se stal prozatímním profesionálním mistrem světa organizace WBO v lehké střední váze. V brněnské hale Vodova potvrdil roli favorita a Francouze Salima Larbiho porazil v sedmém kole k.o.

"Nebylo to těžké utkání. Šlo spíš o to, že jsem od začátku věděl, že silově na mě ten kluk nemá, vsadil jsem pouze na tu sílu a to se vyplatilo. Možná, že kdybych boxoval tak, jak bych měl, skončilo by to dřív a neměl bych tyhle odřeniny na ksichtě," řekl po zápase Lukáš Konečný.

Český boxer začal opatrněji a snažil se útočit na spodek, jak je u něj obvyklé. O výraznější útok se Konečný pokusil v závěru prvního kola, ale Larbi se snažil držet krok.

Výborný box předvedli oba borci více než čtyřem tisicovkám diváků v hale Vodova ve třetím kole. V něm nejprve zaútočil Larbi, ale Konečný poté zatlačil Francouze do defenzivy. Od třetího kola "zdobil" nos českého boxera krvavý šrám.

Čtěte také

Tvrdá bitva pokračovala i po následné přestávce. Na Konečném bylo vidět, že chce zápas ukončit před limitem. Po šestém kole zvedl po dalším útoku poprvé ruce nad hlavu a v sedmém poslal soupeře k zemi. Rozhodčí zápas okamžitě ukončil a Konečný se mohl o pás pro mistra světa podělit se svými třemi dcerami.

autor: ala
Spustit audio