Boleslavští fotbalisté mohou změnit pořadí v čele Gambrinus ligy, hostí Plzeň

10. březen 2013

Spartě už fotbalisté Mladé Boleslavi v této sezóně Gambrinus ligy body remízou 1:1 sebrali. Teď mohou naopak Pražanům v boji o titul s Plzní pomoci. Viktoria vede ligovou soutěž před Spartou o jediný bod a dnes v 15:25 nastoupí k zápasu 19. kola právě na boleslavském Městském stadionu.

Plzeň i v březnu stále bojuje na třech frontách, a i když první místo v ligové soutěži je pro ni klíčové ve snaze znovu se na podzim objevit v Lize mistrů, mají teď Západočeši plnou hlavu také jiných starostí, než je utkání v Mladé Boleslavi.

Postupem do osmifinále Evropské ligy dosáhli historického klubového úspěchu a rádi by došli v této soutěži ještě dále, jenže ve čtvrtek se jim vůbec nepovedlo první utkání, prohráli doma s Fenerbahce Istanbul 0:1.

Trenér Pavel Vrba tak musí před dnešním duelem v Boleslavi reagovat nejenom na únavu a zklamání z porážky, ale i na nevídaně špatný výkon svého týmu.

„Ve střední části hřiště jsme odevzdávali balony víceméně zadarmo. V útočné fázi jsme se nedokázali prosazovat přes křídla, navíc jsme je spíše v těchto situacích ztráceli a z toho vznikali brejky soupeře.“

Už ve středu navíc Plzeňští odlétají k odvetě do Turecka, kde potřebují vyhrát, aby jejich cesta pohárovou Evropou neskončila, takže může některé hráče proti Mladé Boleslavi šetřit, i když příliš pravděpodobné to není.

Snad jen u Pavla Horvátha, který ve čtvrtek nastoupil ne úplně zotavený po viróze, je dnešní start nejistý. Každopádně Plzeň má dlouhodobě problémy zvládat ligové duely mezi svými utkáními v evropských pohárech a v tom se skrývá velká šance Mladé Boleslavi na dnešní pokoření lídra ligové tabulky.

autoři: jkb , jbk
Spustit audio