Boj o Masarykův pohár: Bílí Tygři se postaví Ocelářům, poprvé ve čtvrtek

16. duben 2019 09:11

Bílí Tygři Liberec si o extraligový titul zahrají s Třincem. Svými výkony o tom rozhodnul v utkání s Plzní i slovenský hokejový útočník Třince Vladimír Dravecký.

VÝZVA: Fanoušci Bílých Tygrů Liberec, oblékněte bílou!

Fanoušci Bílých Tygrů v kotli

Fandíte Bílým Tygrům? Potom je přijďte podpořit na zápasy play-off do liberecké Home Credit arény. Že nevíte, co na sebe? Přeci něco bílého!

Slovenský hokejový útočník Třince Vladimír Dravecký v play-off nastupuje na pozici obránce, v rozhodujícím sedmém semifinálovém utkání s Plzní dal dva góly, a navíc jeden i chytil. Nejprve ujel v oslabení a otevřel skóre. A pak znovu z brejku jako falešné křídlo v předposlední minutě první třetiny zvýšil na 3:0. Tolik gólů zaskakující bek nedával ani jako útočník.

Třinečtí věřili, že se to podaří

„Jsem rád, že mi to tam padlo, a jsem rád, že jsem týmu pomohl, ale je to týmová práce. Všichni jsme šli naplno a hlavně jsme všichni věřili, že se to dnes podaří,“ říkal na Radiožurnálu k postupu do finále třiatřicetiletý slovenský útočník a v závěru sezony obránce Třince Dravecký.

Hokejisté Liberce dokázali to, co se předchozí dva roky nikomu nepovedlo. V sérii-play off zdolali brněnskou Kometu a zahrají si finále extraligy. Úřadující mistry vychytal v sobotu 13. dubna na brněnském ledě Roman Will.

Předkupní právo na vstupenky

Finálovou sérii začnou Oceláři ve čtvrtek 18. dubna a v pátek 19. dubna na ledě Liberce. Úvodní buly jsou naplánována v obou případech na pátou hodinu odpoledne. Do třinecké Werk Areny se finále přesune po víkendu.

Z libereckých hokejových fanoušků, kteří si chtějí koupit vstupenky na domácí zápasy, mají do úterní půlnoci předkupní právo majitelé permanentek a klubových karet a taky členové Tělovýchovné jednoty Bílí Tygři Liberec. Ve středu 17. dubna od devíti hodin budou vstupenky v prodeji volně – pro všechny zájemce.

autoři: ddp , Jaroslava Mannová | zdroj: iRozhlas

Související