Bohumil Páník končí u fotbalistů Ostravy. Baník vedl skoro dva roky

30. prosinec 2019 15:14

U fotbalistů Baníku Ostrava skončil trenér Bohumil Páník. Vedení klubu se s ním dohodlo na ukončení spolupráce, jeho nástupce představí v příštích dnech. Jedním z horkých adeptů na uvolněné místo by měl být bývalý trenér Dukly Luboš Kozel.

Páník opouští ostravskou střídačku po 22 měsících na sedmém místě tabulky, ale s minimální ztrátou na pátou Mladou Boleslav a šesté Slovácko. Spolu s dvaašedesátiletým trenérem končí i asistent Jan Somberg.

„Bohumil Páník má zcela nezpochybnitelnou zásluhu na úspěšném etablování Baníku v první lize po postupu z druhé ligy. Za to mu jsme vděčni a dnes jsme mu za to znovu poděkovali,“ uvedl sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski v oficiálním prohlášení na webových stránkách klubu.

„Teď to cítíme tak, že ta první etapa klubu po návratu do nejvyšší soutěže končí a čeká nás další víceletý cyklus, ve kterém chceme pokračovat trošku jiným směrem,“ doplnil dále bývalý český reprezentant Jankulovski.

Ostravský klub měl podle informací webu iSport.cz oslovit v průběhu podzimní ligové části několik trenérů. Největším kandidátem by měl být Luboš Kozel, který momentálně vede reprezentační devatenáctku a v minulosti působil například v Dukle Praha či v Jablonci.

Dalšími adepty by měli být bývalý trenér pražských Bohemians Martin Hašek nebo Marcel Lička, který na začátku prosince skončil v běloruském Brestu. Nový kouč by měl ostravské fotbalisty vést už v prvním tréninku zimní přípravy, která odstartuje 6. ledna.

autor: wei | zdroje: ČTK , iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související