Body jsme Slavii darovali, lituje vítkovický Vladimír Svačina

1. říjen 2014

Dohrávka šestého kola hokejové extraligy v Praze na Slávii se hráčům Vítkovic nepovedla. Ostravský tým sice vedl a ještě na začátku poslední minuty platil nerozhodný stav, pak ale slávisté dvakrát skórovali a rozhodli.

„Chtěli jsme hrát s pukem minutu do konce za vlastní bránou, ne to jen odpálit. Z naší strany jde jednoznačně o darované body,“ litoval útočník Vítkovic Vladimír Svačina.

Přitom vítkovičtí hokejisté se ve 21. minutě ujali vedení a měli i další šance: „Ve druhé třetině jsme trošku zapli a Slavia nevěděla, co s námi dělat, protože jsme je k ničemu nepustili, ale to bylo 10 minut. Byly tam dobré pasáže, ale musíme hrát celý zápas,“ ví vítkovický střelec.

S výkonem ostravského týmu nebyl spokojený ani realizační tým, nelíbil se mu hlavně přístup 6. týmu tabulky. „Musíme se vrátit ke hře, kterou jsme hráli, být agresivní a drzí. Tím jsme zápasy vyhrávali,“ nachází nedostatky trenér Peter Oremus.

„Byli jsme nedůrazní a nás to před bránou bolí. Jdou do nás, osekávají nás a my jsme na ně v obraně hodní,“ všímá si Vladimír Svačina.

„V obraně jsme hodně omladili mužstvo a musíme mladým klukům pomáhat, také to pro ně není žádná sranda, takhle vlétnout do extraligy. Jsme mančaft a musíme se stmelit,“ je odhodlaný nejproduktivnější hráč Vítkovic v dosavadním průběhu extraligy.

autoři: apr , vman
Spustit audio