Bodamské jezero objedete na kole za několik dní. A pohled na Alpy stojí za to

20. červenec 2015
Radiožurnál na cestě

S batohem na zádech a pohorkami na nohou vyráží na prázdninovou cestu německý zpravodaj Pavel Polák. Vybral si hornaté jižní Německo, kterým půjde pěšky, občas se sveze autem, autobusem, na kole a možná se bude plavit na nějaké té loďce. Kde přesně jeho cesta začíná?

Je křídově modré, nádherně se v něm koupe a je tak čisté, že slouží jako zásobník vody v širokém okolí. Takové je Bodamské jezero, u kterého stojím a které mi ošplouchává kotníky.

Kolem celého jezera je cyklostezka, po které vyrazím do německých Alp, které jsou v dálce vidět, jak se z Bodamského jezera zvedají postupně vzhůru.

Čtěte také

Jsem v půjčovně kol ve městě Lindau, kousek od přístavu, a přestože jsme na jihu Bavorska, má to tady docela slušnou středomořskou atmosféru. „S nadsázkou se říká, že Lindau je nejsevernější italské město,“ říká Thomas z půjčovny kol.

Doporučuje mi trekingové kolo s volnoběhem, má 27 převodů a proto se na něm velmi příjemně jede. Půjčit si kolo vyjde na nějakých 10 až 12 eur (přibližně 300 Kč), kolem jezera vede turistická cyklostezka, místy se jede i po štěrkové cestě, ale je tu prý i hezká asfaltová stezka pro rychlá silniční kola.

Poslechněte si celou reportáž z Bodamského jezera

autor: Pavel Polák
Spustit audio