Bod z Plzně je pro nás hodně cenný, přiznal olomoucký kapitán Patera

11. leden 2015

Dlouho to vypadalo, že hokejisté extraligového nováčka z Olomouce poprvé v sezoně odejdou ze zápasu bez vstřeleného gólu. V Plzni dlouho prohrávali po trefě Jana Schleisse, ale v 57. minutě vyrovnal na 1:1 kapitán Hanáků Pavel Patera. Druhý prémiový bod si v samostatných nájezdech přivlastnili domácí Indiáni. Po utkání ale panovala spokojenost v obou táborech.

„Bod je pro nás hodně cenný, protože Plzeň si zasloužila vyhrát. Celý zápas jsme tahali za kratší konec a nakonec se na nás usmálo štěstí,“ hodnotil Patera, který při vyrovnávací brance ocenil práci svých spoluhráčů Dávida Buce s Peterem Zuzinem.

„David přihrával před branku, Peter promáchl a přede mnou už byla jen prázdná brána,“ popisoval třiačtyřicetiletý útočník svou šestou trefu v probíhající sezoně.

Ještě dlouho po utkání bude zvonit v uších olomouckému gólmanovi Jiřímu Trvajovi, kterého hned čtyřikrát od druhého inkasovaného gólu uchránila branková konstrukce. I tak ale Hanáci svému brankáři po zápase děkovali.

„I trenéři v kabině říkali, že bod si odvážíme vyloženě jen díky Jirkovi. Pochytal toho hodně a držel naději na vyrovnání až do konce utkání,“ ocenil výkon zkušeného Trvaje Patera, který byl i přes porážku v nájezdech spokojený.

Indiáni zůstávají pokorní

Plzeň si sice po výhře připsala dva body, ale úplná spokojenost v kabině Západočechů nepanovala. „Mohli jsme mít tři body, ale nemůžeme se spoléhat, že vyhrajeme s jedním gólem,“ má jasno Jan autor jediné plzeňské trefy Schleiss.

„Musíme proměňovat šance, kterých máme spoustu. Když je ale nezužitkujeme, tak jsme rádi i za dva body. Musíme zůstat pokorní, tabulka je hodně vyrovnaná,“ dodal dvacetiletý plzeňský útočník.

autoři: vja , Petr Hašek
Spustit audio